Test: Hoe begrijpelijk is mijn organisatie voor iedereen?

Is mijn organisatie toegankelijk voor iedereen?


Met deze test van partner Pharos krijg je een beeld van hoe toegankelijk jouw organisatie al is en waar je nog dingen moet aanpassen. De test is vormgegeven als een stoplichtmodel. Voor elk van de 10 kenmerken kun je nagaan of jouw organisatie op groen, oranje op rood staat. 


De test is kosteloos digitaal beschikbaar. Na het afronden van de test krijg je de mogelijkheid de adviezen in een .pdf te downloaden. In dit rapport kun je verder werken aan een verbeterplan. Om je hierbij op weg te helpen vind je in her rapport een lijst met kennis en instrumenten op elk van de 10 onderdelen, die je hierbij kunt inzetten.

 

Ga direct naar: Test: Hoe begrijpelijk is mijn organisatie voor iedereen?

 


Hoe kan ik werken aan het toegankelijker maken van mijn organisatie?

Een ‘gezondheidsvaardige organisatie’ is een organisatie die toegankelijk en begrijpelijk is voor iedereen. Het is dus een organisatie die rekening houdt met het uiteenlopende niveau van gezondheidsvaardigheden in de samenleving. In dit model zie je aan welke onderdelen je kan werken bij het worden van een ‘gezondheidsvaardige organisatie’. Deze 10 kenmerken kun je als kapstok gebruiken voor een plan van aanpak. Je hoeft niet alles tegelijk aan te pakken, maar kan ook bijvoorbeeld twee of drie putten uitkiezen om eerst mee aan te slag te gaan. De Test: Hoe begrijpelijk is mijn organisatie voor iedereen? geeft je inzicht in waar je mee aan de slag kan gaan. 

 

Onderstaand lees je meer over waarom het belangrijk is dat naast het vergroten van vaardigheden er óók wordt gewerkt aan toegankelijke zorg en toegankelijke zorgorganisaties.

 

 

Meer weten 

Voor wie

Professionals in de zorg, Beleidsmedewerkers,

Website

pharos.nl

Partners

Pharos

Contactpersoon

Coryke van Vulpen

c.vanvulpen@pharos.nl

Bekijk meer

National eHealth Living Lab

Taal voor allemaal

Kijksluiter