Over de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

De Alliantie Gezondheidsvaardigheden is een netwerk. We werken samen aan zorg en preventie die voor iedereen vindbaar, begrijpelijk en toepasbaar is. Hier lees je kort hoe we werken; met partners, inspiratiegroepen en onze stuurgroep. Ons netwerk wordt gecoördineerd vanuit Pharos.

 

Partners

De Alliantie Gezondheidsvaardigheden is een netwerk dat bestaat uit ruim 140 partners. Organisaties, instellingen of bedrijven die zich inzetten voor het bevorderen van gezondheid of het voorkomen van ziekten bij mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Een belangrijk doel van de Alliantie is het stimuleren van het uitwisselen van kennis en ervaring en het bevorderen van samenwerking. Bekijk alle partners of lees meer en word ook partner.

 

Coördinator

De Alliantie Gezondheidsvaardigheden wordt gecoördineerd door partner Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen. Pharos streeft naar een inclusieve samenleving die iedereen gelijke kansen biedt op een optimale gezondheid. Het agenderen van en het werken aan het thema gezondheidsvaardigheden vormt hierbij een belangrijk onderdeel.


Stuurgroep

De stuurgoep van de alliantie heeft als belangrijkste taken de samenwerking en de agenda voor de toekomst verder vorm te geven. Deze kan je teruglezen in het Meerjarenplan Alliantie Gezondheidsvaardigheden 2023 - 2025.

De stuurgoep bestaat uit de volgende leden:

  • Anoek Meijer (Samen Gezond Bouwen)
  • Janneke Veeze (NHG)
  • Linda Daniels - van Saase (Patiëntenfederatie)
  • Mirjam Fransen (Amsterdam UMC)
  • Monique Heijmans (NIVEL)
  • Wilfred Dijkstra (Alles is Gezondheid)
  • Coryke van Vulpen (Pharos) (voorzitter)

Inspiratiegroepen

Binnen de alliantie bestaan enkele inspiratiegroepen rond specifieke thema’s, waarin kennis wordt verzameld en verspreid en activiteiten worden ontwikkeld:

 

Meer weten over de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Bekijk ook onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Schroom niet en neem contact met ons op. We helpen je graag verder. 

 

In deze video leggen we kort uit wat gezondheidsvaardigheden zijn, wat de Alliantie Gezondheidsvaardigheden doet en wat jij kan doen.  

Contact
De Alliantie Gezondheidsvaardigheden wordt gecoördineerd vanuit Pharos. Hier is een klein team werkzaam als aanspreekpunt. Ze zorgen dat nieuwe kennis, van en voor onze partners, wordt gedeeld.

 

Het team is bereikbaar via: gezondheidsvaardigheden@pharos.nl

“Onze stuurgroep komt tweemaal per jaar samen. Lees hier meer over de werkwijze van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden. ”