Gezondheidsvaardigheden en medezeggenschap voor cliëntenraden in de eerstelijnszorg

Samen voor toegankelijke zorg

In het kader van het ZonMw project ‘Medezeggenschap en Toegankelijke eerstelijnszorg voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden’ ontwikkelden partners Pharos en het LSR:


 

Handreiking: Gezondheidsvaardigheden en medezeggenschap voor cliëntenraden in de eerstelijnszorg


Deze handreiking biedt handvatten voor cliëntenraden in de eerstelijnszorg om aan de slag te gaan met het thema gezondheidsvaardigheden. De handreiking is opgebouwd als een menukaart van verschillende instrumenten die kunnen helpen bij dit proces. Ook bevat de handreiking diverse voorbeelden en geleerde lessen uit de drie proeftuinen die met het thema gezondheidsvaardigheden aan de slag zijn gegaan in het kader van het ZonMw project “Kersverse cliëntenraden eerstelijn, aanjager van toegankelijke zorg voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden”.

Bekijk en download: Handreiking Gezondheidsvaardigheden en medezeggenschap voor cliëntenraden in de eerstelijnszorg

 

Workshop: Gezondheidsvaardigheden en medezeggenschap voor cliëntenraden in de eerstelijnszorg


Deze workshop is gemaakt voor centrale cliëntenraden in de curatieve- en eerstelijnszorg. De workshop vormt een goed vertrekpunt om meer te weten te komen over gezondheidsvaardigheden, te ontdekken wat jullie motivatie is als cliëntenraad om hiermee aan de slag te gaan, welke rol jullie hierin willen nemen en welke stappen je kunt zetten om samen met de eerstelijnsorganisatie met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Lees meer over deze workshop of meld je aan via de website van het LSR.

Voor wie

Beleidsmedewerkers,

Website

hetlsr.nl

Contactpersoon

Helena Wiersma

h.wiersma@hetlsr.nl

Bekijk meer

3 Goede vragen voor kinderen

Video's uitleg longziektes

Taal voor allemaal