Podcast: Aandacht voor gezondheidsvaardigheden

Categorie: Partners

Podcast: Aandacht voor gezondheidsvaardigheden

Partner Novartis heeft drie podcasts gemaakt over gezondheidsvaardigheden. Hierin hoor je gesprekken met onderzoeker Monique Heijmans (Nivel), Trudi Jeninga (taalambassadeur bij Stichting ABC) en Karen Prantl en Petra Huizenga (Nierpatiënten Vereniging Nederland)


Direct naar: podcasts via de Patient Academy 


Wat zijn gezondheidsvaardigheden? 

In de eerste aflevering is onderzoeker Monique Heijmans te gast. Ze vertelt over wat gezondheidsvaardigheden zijn en waarom het belangrijk is om hier rekening mee te houden. Ons zorgsysteem is voor een grote groep te complex. Ze vertelt over haar intrinsieke motivatie om hierin een verschil te kunnen maken. En over hoe ze zich inzet voor de Alliantie Gezondheidsvaardigheden.  

 

Hoe is het om beperkte gezondheidsvaardigheden te hebben?

In de tweede aflevering staat Trudi Jenga centraal. Zij was laaggeletterd en deelt openhartig welke gevolgen dat voor haar had. Nu kan ze lezen en schrijven en is ze taalambassadeur. Ze zet haar ervaring in om de zorg toegankelijker maken. 

 

Wat kun je als patiëntenorganisatie doen om toegankelijk en begrijpelijk te zijn voor alle mensen in jouw achterban?

In de derde aflevering vertellen Karen Prantl en Petra Huizenga over hoe zijn werken aan toegankelijke informatie. Ze geven voorbeelden uit hun werkpraktijk bij de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Ze werken samen met de mensen om wie het gaat en blijven leren. 

 

Lees meer over de Patient Academy op de website van Novartis. Deze podcasts zijn gemaakt door Novartis in samenwerking met Pfizer.

Meer weten:

 

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie