Pictogrammen voor beter medicatiegebruik

Categorie: Partners

Pictogrammen voor beter medicatiegebruik

Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en partijen die betrokken zijn bij het verstrekken van geneesmiddeleninformatie, zoals farmaceuten en apothekers afgesproken dat er een uniforme set pictogrammen komt. Het doel is de begrijpelijkheid van medicijninformatie te bevorderen.


Lees direct het nieuwsbericht (8 december 2022):
Introductie nieuwe pictogrammen voor beter medicatiegebruik

 


Beter begrip van informatie over geneesmiddelen

Beeld helpt om informatie over bijvoorbeeld geneesmiddelen toegankelijker te maken. Op dit moment worden er verschillende pictogrammensets gebruikt in medicijninformatie. Hierdoor moet de gebruiker van een medicijn de betekenis van de pictogrammen steeds opnieuw leren. Doelen van de nieuwe uniforme pictogrammenset is het bijdragen aan meer begrip, beter en veiliger gebruik van medicijnen en een grotere therapietrouw.

 

Minister Kuipers: “Ik vind het erg belangrijk dat mensen bewust zijn van de medicijnen die ze gebruiken, en dat ze weten hoé ze die moeten gebruiken. Pictogrammen kunnen hierbij helpen, doordat ze herkenbaar, duidelijk en eenduidig zijn. Dit helpt mensen de medicijninformatie beter te begrijpen en daarmee medicijnen beter te gebruiken." 

 

Bron: Introductie nieuwe pictogrammen voor beter medicatiegebruik

 

 

Meer weten:

 

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie