onderzoek: 'Gezondheidsvaardige organisaties' 2021

Categorie: de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Houdt jouw organisatie rekening met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden?Voor het vierde jaar op rij herhalen we ons onderzoek: 'Gezondheidsvaardige organisaties'. We zijn benieuwd waar jouw organisatie staat en waar jullie naar toe willen. En hoe de alliantie jou daarbij kan helpen.

Ga naar de korte vragenlijst of vind deze onderaan deze pagina.

 

 


Onderzoek 'Gezondheidsvaardige organisaties' 

We zijn benieuwd waar jullie momenteel staan als het gaat om het worden van een ‘gezondheidsvaardige organisatie’. Ofwel een organisatie die goed is ingericht op mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Ook zijn we benieuwd naar jullie ondersteuningsbehoeften. Deze meting willen we de komende jaren een aantal keer herhalen. 

Vooraf:
- Je antwoordt persoonlijk als medewerker van jouw organisatie, naar eigen indruk en voor zover jij hier zicht op hebt. Er is geen ‘goed of fout’, het is om een globaal beeld te krijgen.
- De meeste vragen zijn gericht op organisaties die in contact zijn met patiënten/cliënten. Voel je vrij om te beantwoorden wat van toepassing is. Er is ruimte voor opmerkingen.


Doe mee, ga naar de korte vragenlijst.

 

Doelen van dit onderzoek

  • In kaart brengen waar we nu staan en welke ontwikkeling wij samen als partners van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden doormaken. We gaan deze meting enkele keren herhalen.
  • Ondersteuningsbehoeften in kaart brengen: dit kan organisaties richting geven bij het ontwikkelen van nieuwe handvatten of instrumenten.

 


Eerdere uitkomsten 

Dit onderzoek heeft ook in 2018, 2019 en 2020 plaatsgevonden. 
Bekijk de uitkomsten van 2020.
Bekijk de uitkomsten van 2019.
Bekijk de uitkomsten van 2018.

 

Vul de vragenlijst in

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie