Nieuwe werkgroep: Taal maakt gezonder

Categorie: de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Binnen onze alliantie start er een nieuwe werkgroep: Taal maakt gezonder. Deze werkgroep komt voort uit de Alliantie gezondheid en geletterdheid die met ruim 80 partners heeft gewerkt aan het agenderen van laaggeletterdheid en het verbeteren van basisvaardigheden van laaggeletterden in alle sociale domeinen. De werkgroep Taal maakt gezonder wordt getrokken door partner Stichting Lezen en Schrijven en Alles is Gezondheid.

 

Lees meer over deze werkgroep.


Doe mee werkgroep: Taal maakt gezonder

Ben jij werkzaam in gezondheidszorg, zorgonderwijs en/of zorgonderzoek? En ben of wil je aan de slag (blijven) met verbetering van basisvaardigheden bij laaggeletterde patiënten/cliënten? Sluit je dan aan bij de Werkgroep Taal maakt gezonder.

Meld je voor 15 juni aan bij de Werkgroep Taal maakt gezonder via mariekewiebing@lezenenschrijven.nl.

Achtergrond

Eén op de drie volwassenen in Nederland heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Zij hebben moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg. Geletterdheid speelt een belangrijke rol binnen gezondheidsvaardigheden. Beperkte gezondheidsvaardigheden hangen samen met slechtere gezondheidsuitkomsten: een minder goede gezondheid en een grotere kans op vroegtijdig overlijden.
Een oplossing hiervoor komt van twee kanten: het verbeteren van gezondheidsvaardigheden én het toegankelijker en eenvoudiger maken van zorg en gezondheidsinformatie.


Lees meer over de Alliantie Gezondheidsvaardigheden
Bekijk alle partners of lees meer en word ook partner.

 

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie