Zora is zwanger

In dit beeldverhaal wordt op een eenvoudige manier uitgelegd wat je tijdens je zwangerschap te wachten staat. Met eenvoudig taalgebruik en met afbeeldingen. 

Download:
Zora is zwanger. Wat kan je doen?  

 


Zora is zwanger

"Mijn naam is Zora. Ik ben 22 jaar oud en ik ben onverwachts zwanger geworden van mijn vriend. Mijn Nederlands is niet zo goed. Ik heb geen contact met mijn familie en ik heb geen vriendinnen. Ik ben bang voor mijn bevalling en ik heb pijn in mijn rug. Ik kan bij niemand terecht met mijn vragen en ik zit alleen thuis. Ik heb maar één wens: ik wil een goede moeder zijn."

Achtergrond

In Nederland wonen nog veel meer vrouwen zoals Zora. Vrouwen die laaggeletterd zijn, vrouwen die dakloos zijn, vrouwen die pas net in Nederland wonen en vrouwen met een verstandelijke beperking. Deze vrouwen heeft Rondom de Geboorte gesproken en gehoord. Deze vrouwen verdienen vriendinnen die in de buurt wonen. Ze verdienen een goede begeleiding tijdens de zwangerschap, zodat ze vol moed de bevalling in gaan. Vrouwen zoals Zora verdienen een extra duwtje in de rug.

 

Beeldverhaal Zora is Zwanger is dit extra duwtje in de rug. Dit verhaal is geschreven door Rondom de Geboorte en Pharos Expertisecentrum Gezondheidsverschillen en getest samen met vrouwen zoals Zora. Wanneer Zora dit verhaal leest, voelt ze zich begrepen. En wanneer hulpverleners dit verhaal lezen met Zora, snapt Zora wat zij kan doen. Met dit verhaal gunnen we iedereen een fijne(re) zwangerschap en ieder kind een goed begin.

 

Zora is zwanger is gratis te bestellen via: rondomdegeboorte@sag-amsterdam.nl of download de beeldverhaal over zwangerschap.

Voor wie

Zorgverleners,

Getest?

Ja

Bekijk meer

Handreiking omgaan met desinformatie

Eenvoudige uitleg zorgverzekering

RALPH gesprekshandleiding