Week van de Alfabetisering 2019

Categorie: Partners

Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Met de Week van de Alfabetisering zet partner Stichting Lezen & Schrijven zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Dit jaar is het thema DURF! De Week van de Alfabetisering is van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019.
Vind onderstaand de oproep van Stichting Lezen & Schrijven en durf ook het verschil te maken!


Taal maakt sterker 
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, is het lastiger om gezond te leven, vind je minder snel een baan, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.

DURF! verschil te maken
De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 komen honderden ziekenhuizen, bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland.
Doe ook mee! 
Kom samen in actie voor een geletterd Nederland! Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. 
 
Meer informatie
Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.weekvandealfabetisering.nl.
Voor diverse campagnematerialen, zoals posters, flyers en filmpjes, zie downloads.  
Heeft u vragen? Mail via info@weekvandealfabetisering.nl.

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie