Nieuw: eenvoudige praatkaarten over huidlymfoom

Categorie: Partners

In opdracht van Stichting Huidlymfoom ontwikkelde Pharos zes praatkaarten met eenvoudige informatie over kanker. Zorgverleners kunnen de praatkaarten gebruiken in gesprek met cliënten.


De praatkaarten bestaan uit tekst en plaatjes en er is schrijfruimte voor zorgverleners. Ze zijn getest op begrijpelijkheid met taalambassadeurs. Ze zijn dus geschikt voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

 

Bekijk de praatkaarten hier

 

Meer praatkaarten en methodiek

 In dit nieuwsbericht op de website van Pharos vindt je meer informatie over hoe deze praatkaarten tot stand zijn gekomen. Ook vind je daar een methodiek die helpt bij het zelf opstellen van begrijpelijke informatie.

 

Op zoek naar praatkaarten over andere vormen van kanker? Op de website van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisatie (NFK) vind je meerdere praatkaarten met uitleg over hoe je ze kunt gebruiken.

 

Op de website van de Alliantie staan bovendien nog veel meer praatkaarten over verschillende onderwerpen. Kijk bijvoorbeeld eens hier onder het kopje 'raadplegen' bij de categorie 'praatkaarten'.

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie