Wisseling van de wacht

Categorie: de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Wisseling van de wacht  


Onze alliantie is een netwerk. We werken samen aan zorg en preventie die voor iedereen vindbaar, begrijpelijk en toepasbaar is. Dit doen we onder andere in verschillende werkgroepen. De Werkgroep Opleiding en Onderwijs en de werkgroep Werkgroep Ziekenhuizen hebben een nieuwe voorzitter. Ook in onze stuurgroep heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden.


(februari 2022) 


 

Wim van Lankveld, voorzitter werkgroep Opleiding en Onderwijs

In de afgelopen jaren is Alja Bosch (Fontys Hogeschool) de voorzitter geweest van deze werkgroep. We willen haar hartelijke danken voor haar jarenlange inzet. Hij vervangt Alja ook in onze stuurgroep.

Vanuit Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) heeft Wim van Lankveld het voorzitterschap overgenomen. Wim stelt zichtzelf kort voor: 'Ik ben Wim van Lankveld en als psycholoog / onderzoeker verbonden aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Ik ben door mijn werk als onderzoeker steeds meer bewust geworden van de grote kansongelijkheid. De zorg in Nederland is zo georganiseerd dat de mensen die daar het meest behoefte aan hebben er steeds moeilijker toegang toe hebben. De laatste 10 jaar werk ik in het Hoger onderwijs. Ik probeer de studenten bewust te maken van die kansongelijkheid en de consequenties daarvan voor de gezondheid. Ik probeer de toekomstige hulpverleners hulpmiddelen te bieden om deze doelgroep te herkennen en hun behandeling daar op af te stemmen.'  

Lees meer over de Werkgroep Opleiding en Onderwijs. Via deze pagina vind je ook de contactgegevens van Wim van Lankveld. Neem contact op met Wim wanneer je een bijdrage wilt leveren aan de werkgroep.

 

Gudule Boland, voorzitter werkgroep Ziekenhuizen

In het voorjaar van 2020 is de werkgroep Ziekenhuizen opgericht door Tessa van Charldorp (Universiteit Utrecht) met ondersteuning van Gudule Boland. Tessa heeft het voorzitterschap overgedragen aan Gudule. We willen Tessa hartelijk danken voor het inzet in de afgelopen jaren. 

Gudule Boland is strategisch projectleider bij Pharos. Ze werkt aan toegankelijke zorg, onder andere op het gebied van verantwoord medicijngebruik en palliatieve zorg. 

Lees meer over de Werkgroep Ziekenhuizen en neem contact op met Gudule Boland om een bijdrage te leveren.


Stuurgroep van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Ook in onze stuurgroep heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden. We danken Hans Cristiaanse (Alles is gezondheid) en verwelkomen Hermann van Holt (Alles is Gezondheid). 

Lees meer over hoe onze alliantie werkt.

 

  

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie