Oktober is Health Literacy Month

Categorie: de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Health Literacy Month

Om meer aandacht te vragen voor Health Literacy, oftewel gezondheidsvaardigheden, organiseert the Institute for Healthcare Advancement (IHA) ook dit jaar weer in oktober #healthliteracymonth  

 

 


Health Literacy Month: Oktober 2022

Op de website van IHA is een gratis toolkit te vinden met video’s, infographics en afbeeldingen. Bijvoorbeeld deze video waarin zorgprofessionals delen wanneer zij bewust werden van gezondheidsvaardigheden.

 Je vindt er ook een lijstje met ideeën om bewustzijn over gezondheidsvaardigheden te vergroten.

 

Gezondheidsvaardigheden in Nederland

Oók in Nederland komt gelukkig steeds meer aandacht voor gezondheidsvaardigheden. Agenderen blijft belangrijk, deze maand maar ook daarna.

 

Wij hebben tips verzameld om ook in Nederland dit onderwerp te blijven agenderen. Maak gebruik van de gratis presentatie gezondheidsvaardigheden. Lees en deel de factsheet over gezondheidsvaardigheden of ‘Gezondheidsvaardigheden en de mismatch tussen de patiënt en de zorgomgeving’. Bekijk en deel onze animatie.

 

Q&A: Gezondheidsvaardigheden: wat kan jij doen?

Elk jaar organiseren we vanuit de Alliantie Gezondheidsvaardigheden bijeenkomsten in voor- en najaar. Dit jaar organiseren we een Q&A in oktober, Health Literacy Month. En op 14 november een webinar. Lees meer over de Q&A en de webinar of meld je direct aan.

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie