Succes! Taal

Succes! is een lesmethode voor volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven. De methode is gemaakt door partner Stichting Lezen en Schrijven.


Succes! Taal


Succes! Taal helpt bij beter leren lezen en schrijven. En bij het oefenen van spreken. De methode bestaat uit een groot aantal boekjes rond situaties uit het dagelijks leven of werk. En een Basishulp met extra uitleg.


In de oefenboekjes staan situaties uit het dagelijks leven en de werkomgeving van volwassenen centraal. De methode is zo ontwikkeld dat je er als taalvrijwilliger goed mee kunt werken. Het is de eerste schriftelijke integrale lees- en schrijfmethode vanaf instroom tot niveau 2F. Ook is het de eerste methode die ontwikkeld is voor de doelgroep Nederlandssprekenden. Dat zijn volwassenen die een mondeling taalniveau hebben van minimaal A2-niveau. 


Mensen die moeite hebben met basisvaardigheden, zitten vaker in de risicogroep voor het ontwikkelen van slaapproblemen en depressieve klachten. Om deze groep mensen beter te leren lezen, schrijven en slapen, is een nieuw boekje van de lesmethode Succes! ontwikkeld. 

 

Lees meer en bekijk alle beschikbare boekjes op de website van Stichting Lezen en Schrijven

 

Bekijk meer

Brochures anticonceptie, soa's en condooms

Online leesbaarheidstoets

Het Voorlichtingsmateriaal beoordelingsinstrument (VBI)