Eenvoudige folders Antibioticagebruik in Nederland

In veel herkomstlanden kun je antibiotica zo bij de apotheek halen. In Nederland zijn huisartsen juist terughoudend in het voorschrijven van antibiotica, vanwege antibioticaresistentie (het ongevoelig worden van bacteriĆ«n voor antibiotica). Dit leidt soms tot onbegrip. 


De GGD heeft voor de doelgroep statushouders een speciale folder ontworpen over het antibioticagebruik in Nederland. De folder is te gebruiken door (gezondheidszorg) professionals die met statushouders werken en die in hun dagelijkse praktijk vragen krijgen of voorlichting geven over antibioticagebruik. De folder is geschikt ter ondersteuning van de voorlichting en om mee te geven aan statushouders. De folder kan digitaal ingezet worden of geprint worden.

 

Het eerste gedeelte van de folder (pagina 1 en 2) geeft uitleg over antibioticagebruik in Nederland. Het tweede deel van de folder betreft een gebruiksinstructie. Bij het NIET voorschrijven van antibiotica kan gekozen worden om alleen het eerste deel van de folder mee te geven en/of te behandelen (naar eigen inzicht te bepalen).

 

De folders met de eenvoudige uitleg over antibioticagebruik in Nederland zijn beschikbaar in de volgende talen:

Voor wie

Zorgverleners, Artsen, Verpleegkundigen, Apotheek medewerkers ,

Bekijk meer

Taal voor allemaal

De Thuisdokter

Kennisblad: Taal maakt gezonder