Goed voorbeeld: GGD Gelderland-Zuid

Categorie: Partners

José Keetelaar (links op de foto tijdens de netwerkbijeenkomst van 5 juni 2018) is projectleider Laaggeletterdheid & Gezondheidsvaardigheden. Ze deelt haar projectplan waarmee gezondheidsvaardigheden in het beleid van GGD Gelderland-Zuid is opgenomen. 


José Keetelaar is projectleider Laaggeletterdheid & Gezondheidsvaardigheden. Ze volgt het nieuws rondom gezondheidsvaardigheden op de voet, onder andere via social media. Nieuwe onderzoeksresultaten, inspirerende voorbeelden en direct toepasbare materialen komen voorbij op de social media kanalen de Alliantie Gezondheidsvaardigheden en haar partners. Maar ook tijdens de netwerkbijeenkomsten van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden doet ze nieuwe inspiratie en contacten op.
 

Afgelopen november was er de netwerkbijeenkomst samen met Alliantie Gezondheid en Geletterdheid. Tijdens deze dag kwamen er verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord. Iets wat José altijd ziet als een pré. ‘Ontwikkelen samen met de doelgroep is belangrijk, het is daarom waardevol om altijd nieuwe voorbeelden te blijven horen. Waar loop je nu echt tegen aan? En natuurlijk, wat kunnen zorgverleners er aan doen om informatie begrijpelijker te maken?’

GGD Gelderland-Zuid maakt hierin stappen, al hun foldermateriaal herschreven op B1 niveau en wordt voorzien van afbeeldingen. Ook hebben ze een menukaart ontwikkeld voor basisscholen, om zo de toegang tot taalonderwijs te vergemakkelijken.

Sinds 2017 is GGD Gelderland-Zuid aangesloten bij de Alliantie Gezondheidsvaardigheden. Maar al veel langer worden gezondheidsvaardigheden structureel geagendeerd. Onder andere met behulp van gids gelden maakten zij grote stappen en wordt er ingezet op zowel bewoners als zorg- en welzijnsprofessionals. Gezond in omschreef dit in een prachtig praktijkvoorbeeld. José Keetelaar deelde ook hun projectplan op gezondin.nu.

Bekijk meer

12 september 2024 | Netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie