Stoppen met roken gesprekskaarten

De Stoppen met rokengesprekskaarten zijn een hulpmiddel voor iedere professional die mensen begeleidt bij het stoppen met roken. De gesprekskaarten zijn ontwikkeld door prof. dr. Ingrid Steenhuis en gebaseerd op de Richtlijn en Zorgstandaard met betrekking tot tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning. Het Trimbos Instituut heeft bij de ontwikkeling van de gesprekskaarten deelgenomen als adviseur en proeflezer, alsook andere (zorg)professionals. Met de wetenschappelijk onderbouwde principes van gedragsverandering die zijn toegepast motiveer en begeleid je mensen zo effectief mogelijk bij het stoppen met roken.

 


Deze gesprekskaarten geven jou als professional de mogelijkheid om op een laagdrempelige en visueel aantrekkelijke manier in gesprek te gaan. Het helpt je om gestructureerd de motivatieverhogende behandeling en begeleiding bij het stoppen met roken zoals beschreven in de Richtlijn en Zorgstandaard toe te passen in de praktijk. Gemakkelijker, leuker en goed onderbouwd.

 

De Stoppen met rokengesprekskaarten zijn geschikt voor stoppen-met-roken coaches, huisartspraktijkondersteuners, leefstijlcoaches, verpleegkundigen, gedragstherapeuten en andere professionals die mensen begeleiden bij het stoppen met roken.

 

Ingrid Steenhuis is hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Samen met Wil Overtoom, directeur van Brickhouse- en LeefstijlCoach Academy, vertaalt zij wetenschap over leefstijl- en gedragsverandering naar de praktijk.

 

Hier kun je de gesprekskaarten online aanschaffen.

 

Gesprekskaarten stoppen met roken

Contactpersoon

Wil Overtoom, Brickhouse- en Leefstijlcoach Academy

info@brickhouseacademy.nl

Bekijk meer

Er zijn momenteel geen artikelen