Over TNO

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie met circa 3000 medewerkers. Eén van onze thema’s is Gezond Leven. Binnen dit thema richten wij ons op het versterken van gezondheid en gedrag van mensen, zodat ze optimaal kunnen participeren in de maatschappij.


Doelstellingen op het gebied van Gezondheidsvaardigheden

TNO heeft geen specifieke doelstelling geformuleerd op het gebied van Gezondheidsvaardigheden. Wel wordt er in projecten waar dat aan de orde is aandacht besteed aan het ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen die passend zijn voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden. Bij methode- en interventieontwikkeling wordt tevens rekening gehouden dat deze passend is voor de gehele Nederlandse populatie.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

TNO ontwikkelde in samenwerking met Pharos en het CBO voorlichtingsmateriaal ter preventie van het Shaken Baby Syndroom, speciaal gericht op ouders met beperkte gezondheidsvaardigheden.

TNO bracht de methode CenteringPregnancy en CenteringParenting naar Nederland, als nieuw model voor verloskundige zorg en jeugdgezondheidszorg. Deze methodiek is bij uitstek geschikt voor (aanstaande) ouders met lage gezondheidsvaardigheden, vanwege de vele interactieve werkvormen die gebruikt worden. Zie voor meer informatie Centering Healthcare

Website:

www.tno.nl/nl

Contactpersoon

Nicole van Kesteren

nicole.vankesteren@tno.nl

088 866 00 00

Bekijk meer van TNO

Website "Baby huilt"

TNO