Over Stimulansz

Stimulansz is uw kennis- en adviespartner in het sociaal domein. Onze roots liggen in de sociale zekerheid. Maar nu is Stimulansz een breed georiënteerde innovatieve dienstverlener op de terreinen van werk en inkomen, welzijn en gezondheid. We delen onze kennis graag met andere spelers uit het maatschappelijk veld en zoeken met hen continu de verbinding. Stimulansz adviseert, informeert en biedt aansluitend ook praktische oplossingen zoals tools voor bedrijfsvoering en digitale informatieproducten.

 

We helpen onze opdrachtgevers bij het uitvoeren van hun publieke taken, zodat zij op hun beurt de best denkbare dienstverlening kunnen bieden aan burgers en cliënten. Daar doen we het voor. 


Doelstellingen op het gebied van Gezondheidsvaardigheden

Stimulansz maakt gezondheidsteksten voor ziekenhuizen. Ze zijn geschreven op taalniveau B1. Dat betekent dat de meeste mensen ze kunnen begrijpen. Eenvoudige medische tekeningen ondersteunen de teksten. De gezondheidsteksten geven direct informatie op vragen en helpen mensen verder.

 

Stimulansz wil met deze laagdrempelige gezondheidsinformatie bereiken dat mensen hun eigen ziekte of die van hun kind, partner of familielid beter leren begrijpen. Doelstelling is ook dat  mensen na het lezen van de teksten betere beslissingen kunnen nemen over hun eigen gezondheid.

 

Een team van deskundige redacteuren houdt de gezondheidsteksten actueel en maakt gebruik van betrouwbare bronnen. De medische tekeningen zijn speciaal voor Stimulansz gemaakt in samenwerking met medisch wetenschappelijk illustrator Maartje Kunen.

Partner sinds:

2016

Website:

www.stimulansz.nl

Contactpersoon

Ingrid Sens

ingrid.sens@stimulansz.nl

06-57311764