Over Stichting Digisterker

Stichting Digisterker streeft ernaar dat iedereen in Nederland de kans krijgt om volwaardig deel te nemen aan onze digitaal vormgegeven samenleving. Hiervoor zijn kennis, digitale competenties en vertrouwen in eigen kunnen noodzakelijk. Stichting Digisterker ontwikkelt vanuit dit maatschappelijk perspectief het educatieve programma “Werken met de e-overheid” met als doel de genoemde competenties van mensen te versterken. Deze cursus richten zich op volwassenen in het algemeen en senioren, vluchtelingen, en laag-digitaal vaardige volwassenen in het bijzonder. Voor jongeren hebben we een speciaal jongerenprogramma Doe je digiding! Lees meer over ons.

 

Wij bieden onze educatieve programma’s aan via bibliotheken, organisaties in het sociaal domein, overheidsorganisaties, zorgorganisaties en het onderwijs. Daarnaast verbindt, ondersteunt en adviseert onze stichting organisaties die betrokken zijn bij het ontwikkelen en versterken van de digitale competenties van de burgers van Nederland.  

 


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Digisterker is de ontwikkelaar van het programma 'DigiVitaler' een educatief programma over digitale zorg. Onze doelstelling is dat iedereen die daar belang bij heeft, kan profiteren van de potentiële voordelen die online zorg biedt. Cursisten versterken met dit programma hun kennis, (digitale) vaardigheden en attitude met betrekking tot digitale zorg. Denk daarbij aan:

  • Hulp bij bewustwording en kennis van het digitale zorg aanbod. Denk hierbij aan patiëntportalen van ziekenhuizen en huisartsen, videoconsult, Thuisarts.nl, Apotheek.nl, PGO etc.
  • Uitleg en instructie bij het gebruiken van de computer of ander device
  • Veilig online oefenen om de informatie vaardigheden te vergroten
  • De cursus bestaat uit diverse korte lessen, elke les behandelt een vorm van digitale zorg

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Vanaf 2021 start Stichting Digisterker met de uitrol van het nieuwe educatieve programma rondom digitale zorg. Dit zal in eerste instantie gebeuren via het netwerk van bibliotheken in Nederland. Met dit educatieve programma kunnen mensen via de bibliotheek bekend raken met digitale zorg en ondersteund worden bij het in gebruik nemen ervan. Zorgverleners en bibliotheken kunnen door lokaal de verbinding te maken samen het bereik vergroten.

Lees hier meer over DigiVitaler.

Partner sinds:

2020

Website:

www.digisterker.nl

Contactpersoon

Chantal Venema

Chantal.venema@digisterker.nl

053-2030062

“Stichting Digisterker helpt met haar educatieve programma's mensen op weg naar digitaal zelfvertrouwen. Het is ontzettend leuk en dankbaar werk om te doen. De opluchting van mensen als iets eindelijk lukt op de computer wat ze zelf hebben gedaan, is echt voelbaar.”

Bekijk meer van Stichting Digisterker

Uitleg afspraak coronaprik

Stichting Digisterker