Over Stichting Betrouwbare Bron

 

BetrouwbareBron.nl heeft sinds 2008 als doel om publieke gezondheidsinformatie van non-profit, geaccrediteerde organisaties beschikbaar te maken voor patiënten door ze naar Betrouwbare Bronnen te brengen. Geaccrediteerde websites worden gekoppeld, of onze redacteurs indexeren de inhoud. Via onze zoekmachine kan iedereen profiteren van betrouwbare medische informatie. 
Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden


Door gebruik te maken van onze index, voorkomen we dat mensen onjuist geïnformeerd worden. De informatie via ons is betrouwbaar en geaccrediteerd. Hierdoor dragen we een steentje bij in het gevecht tegen onjuiste informatie.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

 

De index van Stichting Betrouwbare Bron wordt beschikbaar gesteld aan andere initiatieven, zoals Inforium. Via Inforium kunnen zorgverleners heel makkelijk de juiste informatie op maat delen met hun patiënten. Zo wordt het mogelijk gemaakt dat ook de juiste mensen de juiste informatie ontvangen, en niet zelf op zoek hoeven te gaan of met vragen blijven zitten.
Verder initieert en ondersteunt Stichting Betrouwbare Bron projecten om publieke kennis van gezondheid te verspreiden, zoals project CHIP Almere.

Partner sinds:

2021

Website:

BetrouwbareBron.nl

Contactpersoon

Dr. Markus Oei

m.oei@mediwebs.nl

“Als dokter heb ik vaak te maken met onjuist of onvolledig geïnformeerde patienten. Door ze betrouwbare en op maat informatie te geven, op een digitale manier, zie ik dat patiënten meer grip krijgen op hun situatie. En zo kunnen ze weer betere keuzes maken. - Dr. Markus Oei, KNO Arts in het Flevoziekenhuis.”