San Borkus is Sociaal verpleegkundige tuberculosebestrijding bij de GGD Regio Utrecht en heeft zich als individu aangesloten bij de Alliantie Gezondheidsvaardigheden. 


Over San Borkus

Sinds 10 jaar werk als verpleegkundige ik in de tuberculosebestrijding. Voor mij was het een eye opener toen ik  zeven jaar geleden voor het eerst las over gezondheidsvaardigheden en health literacy. Het gaf een deels antwoord en ook oplossing voor de problematiek die ik en mijn collega's in de dagelijkse praktijk tegenkomen: patiĆ«nten die niet therapietrouw zijn, behandeladviezen niet opvolgen, niet of te laat op afspraken komen, niet begrijpen wat een apotheek is en hoe ze hun medicatie daar moeten ophalen, niet weten hoe de ziektekostenverzekering werkt en dat ze een eigen risico hebben, niet weten hoe ons huisartsensysteem werkt, etc..

Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in gezondheidsvaardigheden en volg ik cursussen in NL en  in de VS waar veel goede online cursussen beschikbaar zijn.Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden Binnen de tuberculosebestrijding in Nederland en bij de GGD Regio Utrecht wil ik informatie delen over gezondheidsvaardigheden en daarmee de bewustwording en kennis op dit gebied vergroten.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden:Ik heb een artikel geschreven dat gepubliceerd is in " Tegen de Tuberculose" over gezondheidsvaardigheden. Verder heb ik twee nieuwsgroepen opgestart over gezondheidsvaardigheden waar informatie over gezondheidsvaardigheden kan worden uitgewisseld (GGD GHOR kennisnet en intranet van de GGD Regio Utrecht). Verder twitter ik over gezondheidsvaardigheden.

Partner sinds:

2014

Website:

www.ggdghorkennisnet.nl/profiel/10239

Contactpersoon

San Borkus

sborkus@ggdgelderlandzuid.nl