Over Planetree

Sinds 2006 zet Planetree zich in Nederland en België in om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren en de betrokkenheid van mensen bij hun eigen zorg te vergroten. Wereldwijd is Planetree zelfs al 40 jaar actief. 

 

Planetree is een non-profitorganisatie die zich inzet om de manier waarop zorg verleend wordt te veranderen. Dat doet Planetree samen met meer dan 900 organisaties in alle sectoren van de zorg en verspreid over 25 landen. De Planetree benadering is gebaseerd op 40 jaar ervaring in organisaties, op gesprekken met meer dan 50.000 cliënten, naasten en zorgverleners en wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Het doel? Het écht mensgericht maken van zorg.

 


Doelstellingen en initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Planetree vindt dat cliënten alleen goede beslissingen kunnen nemen wanneer informatie op een voor hen begrijpelijke manier wordt aangeboden. Daarom stimuleren en ondersteunen we zorgorganisaties om informatie begrijpelijk, toegankelijk en overzichtelijk te maken. Bijvoorbeeld door het onderwerp onder de aandacht te brengen bij zorgorganisaties en kennis over te dragen. Ook worden goede voorbeelden uit de praktijk binnen het Planetree netwerk onder de aandacht gebracht zodat organisaties van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Het beschrijven en rekening houden met gezondheidsvaardigheden van cliënten is een belangrijk onderdeel binnen de Mensgerichte Zorg Certificering van Planetree.

 

Partner sinds:

2018

Website:

www.planetree.nl

Contactpersoon

Wyneke Oostenveld

wyneke@planetree.nl

+31 88 2006 880