Over Nierstichting

De Nierstichting zet alles op alles, zodat nierpatiënten in leven blijven en écht blijven leven. Met een beter levensperspectief en meer vrijheid en energie. We strijden voor meer donoren, maken ons hard voor preventie, investeren in onderzoek naar de genezing van nierziekten en werken vastberaden aan een draagbare kunstnier. We doen dan ook alles wat in ons vermogen ligt om het leven van nierpatiënten te verbeteren. Want: leven gaat voor.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

De impact van een nierziekte is groot. Nierschade is niet te herstellen en nierziekten nog niet te genezen. Daarom zetten we in op het voorkomen van nierschade, betrouwbare en overtuigende informatie is de basis om (verergering) van nierschade te voorkomen. Via voorlichting en kennisoverdracht die aansluit bij onze doelgroepen laten we zien dat nieren van levensbelang zijn en geven we uitleg en praktische hulp.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

De Nierstichting heeft vijf animaties gemaakt voor mensen met minder gezondheidsvaardigheden. Wanneer je nieren niet voldoende meer werken is een behandeling nodig die de functie van de nieren overneemt. In vier animaties worden de behandelingen uitgelegd: hemodialyse, buikdialyse, transplantatie en conservatieve behandeling.
De vijfde animatie gaat over het gebruiken van medicijnen. Nierpatiënten gebruiken vaak veel medicijnen. Deze animatie geeft acht tips om medicijnen goed te gebruiken.

Partner sinds:

2014

Website:

www.nierstichting.nl/

Contactpersoon

Esther Fietjé

EstherFietje@nierstichting.nl

035-6978081

Bekijk meer van Nierstichting

Eenvoudige voorlichting voor nierpatiënten

Nierstichting