Over Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.


Doelstellingen op het gebied van Gezondheidsvaardigheden

Sport en bewegen zijn onmisbaar voor een gezonde leefstijl en hebben een positieve invloed op de gezondheidsvaardigheden van mensen. Kenniscentrum Sport & Bewegen helpt professionals om de kennis over bewegen in te zetten met praktische producten zoals de Beweegcirkel. Deze is getest door de taalambassadeurs van Stichting ABC in samenwerking met Pharos. De inzichten uit deze testen gebruiken wij in de (door)ontwikkeling van onze producten. Daarnaast zorgen wij voor betrouwbare en begrijpelijke informatie op onze website kenniscentrumsportenbewegen.nl en allesoversport.nl

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

  • De beweegrichtlijnen bevatten alle nieuwe wetenschappelijke inzichten van de afgelopen 20 jaar en geven aan hoeveel je moet bewegen en welke beweging goed voor je is. Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt in opdrachte van het ministerie van VWS de beweegrichtlijnen bruikbaar en toepasbaar.
  • allesoversport.nl is hét platform over sporten bewegen, waar Kenniscentrum Sport & Bewegen, samen met diverse partners, kennis over sport en bewegen aanbiedt. Makkelijk toegankelijk voor iedereen die iets over sport en bewegen wil weten.
  • Kenniscentrum Sport & Bewegen verzamelt en verspreidt erkende sport- en beweeginterventies met de database nl. Erkende interventies zijn aanpakken die goed zijn beschreven, theoretisch zijn onderbouwd en waarvan ervaringen van deelnemers en uitvoerders zijn getoetst. Kenniscentrum Sport & Bewegen draagt zorg voor de daadwerkelijke erkenningen van sport- en beweeginterventies en voor de begeleiding richting erkenning.
  • De online Kennisbank sport en bewegen is een uitgebreide informatiebron die veel wordt geraadpleegd door (toekomstige) professionals.

Partner sinds:

2019

Website:

www.kenniscentrumsport.nl

Bekijk meer van Kenniscentrum Sport & Bewegen

De Beweegcirkel

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Tipkaart laaggeletterdheid in de sport

Kenniscentrum Sport & Bewegen