Over INVOLVED

Een non-profit initiatief dat als doelstelling heeft innovatief visueel educatie materiaal te ontwikkelen dat het begrijpelijk  en toepasbaar is voor mensen van alle leeftijden en intelligentie niveaus.

Om dit doel te bereiken wordt het beeld als basis gebruikt om de gewenste kennis over te brengen. Daarbij wordt tevens de regel gehanteerd dat niet één vorm van visuele educatie alles omvattend is. Het is veelal een samenspel van beeldvormende technieken die per project het verhaal vertellen.


Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

  • Sunny & Tim – Animaties en prentenboeken die op een avontuurlijke en begrijpelijke manier uitleggen hoe Nucleaire en Radiologische onderzoeken en behandelingen werken. Bekijk ook het YouTube kanaal.
  • Informatiekaart – Vertaling van een standaard tekstuele informatie folder in een enkele sheet met iconen en diagrammen. Klik hier voor meer informatie.
  • First-Person-Video voorlichting – De ervaring van een onderzoek/behandeling digitaal overbrengen door een video gezien vanuit je eigen ogen.

Nagenoeg al het materiaal (behoudens prentenboeken) is kosteloos en belangeloos beschikbaar voor iedereen via de website en het Youtube kanaal.

 

Partner sinds:

2017

Website:

www.florisdejonge.nl/involved/?lang=nl

Contactpersoon

Ronald van Rheenen

r.van.rheenen@umcg.nl

Bekijk meer van INVOLVED

Animatievideo's radiologische onderzoeken

INVOLVED