Over Huisartsencoöperatie Medicamus

Bij Huisartsencoöperatie Medicamus zijn alle huisartsen uit Elspeet, Ermelo, Garderen, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Uddel en Zeewolde aangesloten. De belangrijkste taak van Medicamus is het aanbieden van de spoedhuisartsenzorg buiten openingstijden van de dagpraktijken, via de Spoedpost in Harderwijk. Daarnaast ondersteunt en ontzorgt Medicamus de aangesloten huisartsenpraktijken bij ketenzorg, projecten en in de samenwerking met o.a. gemeente en welzijn.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

In de huisartsenpraktijk komen veel mensen die niet goed begrijpen wat de huisarts of praktijkondersteuner vraagt of zegt, kunnen niet goed onthouden wat er voor informatie is gedeeld, spreken de Nederlandse taal niet (goed) en/of begrijpen niet hoe ze de eventueel voorgeschreven medicijnen moeten gaan gebruiken. Medicamus ziet het als taak om de medewerkers van de huisartsenpraktijken informatie en trainingen aan te bieden om hier mee om te kunnen gaan.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Medicamus biedt informatie en trainingen aan de aangesloten huisartsenpraktijken over hoe om te gaan met patiënten die minder gezondheidsvaardigheden hebben. Deels is dit op aanvraag van de praktijken, deels is dit op eigen initiatief vanuit Medicamus.

Partner sinds:

2024

Website:

https://www.medicamus.nl/