Wij van de GeluksBV, werken aan het Bruto Nationaal Geluk. De GeluksBV is een programmabureau dat initieert, co-creëert, ontwikkelt, traint, implementeert en beheert. Alles kan! Samen met partners werken we aan mooie innovaties, op thema’s als eenzaamheid onder ouderen, armoede & gezondheid en nieuwkomers. In onze programma's staan mensen centraal. We richten ons op omstandigheden die we kunnen beïnvloeden, gedrag dat kan worden aangepast en vaardigheden die kunnen worden geleerd. Altijd met het doel; waardecreatie in de hoofden en de harten van mensen. In hoeverre ons dit lukt, wordt in samenwerking met onderzoekspartners gemeten. Het bepalen van impact is een vast onderdeel van onze programma’s. Wij van de GeluksBV zijn een club zeer betrokken en bevlogen pioniers. Zijn ondernemend, empathisch, prikkelend, vernieuwend, denkers én doeners. Zijn serieus in de inhoud, met een knipoog in de vorm. We stimuleren actief geluk. En we zijn pas tevreden als iets Geweldig Goed Gelukt is!


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Wij willen met Geweldige Wijk gezondheidsachterstanden verkleinen. De focus ligt op:

  • het bevorderen van de gezondheid van mensen en het voorkomen van chronische ziekten door een integrale aanpak in de omgeving waarin mensen wonen, werken en leren;
  • een prominente plek voor preventie in de gezondheidszorg;
  • het op peil houden van de gezondheidsbescherming en nieuwe bedreigingen te keren.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Geweldige Wijk: armoede staat gezondheid in de weg. Doel van de Geweldige Wijk is om bij te dragen aan het verminderen van (de effecten van) (langdurige) armoede in gezinnen. Dit doen we door te werken aan armoedeverlichting, het bevorderen van mentale fitheid en veerkracht en door kansen voor sociale inclusie te vergroten. Dit maakt de weg vrij om weer gemotiveerd te werken aan belangrijke onderdelen van het leven, waaronder de zorg voor het gezin, werk, het volgen van een opleiding, gezondheid & geluk. Het programma de Geweldige Wijk is volledig in co-creatie met ervaringsdeskundigen ontwikkeld. Het programma kan op licentie basis, lokaal op maat worden ingezet door gemeenten en lokale partners. Programma onderdelen; strategie, creatief concept, app, draaiboek lokale implementatie, training, communicatiemiddelen, proces- en effectevaluatie.

Partner sinds:

2017

Website:

www.geluksbv.nl

Contactpersoon

Carin Cuijpers

info@geluksbv.nl

06 1395 2006