Over de Taalunie

De Taalunie ontwikkelt en stimuleert beleid voor het Nederlands in Nederland, Vlaanderen en Suriname, en ondersteunt het Nederlands in de wereld.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Met meer zorg voor taal kan er betere zorg worden verleend. De Taalunie heeft diverse partijen uit de taal- en zorgsector bij elkaar gebracht om tot (nog) meer geslaagde communicatie in de zorg te komen. 

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

De Taalunie staat voor verbinding en hecht eraan dat organisaties en instellingen hun krachten bundelen. Voor de werkbijeenkomst 'Betere zorg met zorg voor taal' is een informatieboekje gemaakt met voorbeelden van initiatieven op het gebied van taal en zorg. Het boekje biedt slechts een greep uit de vele initiatieven maar biedt ook een eerste aanzet naar een platform 'Eenheid in taal in de zorg'. 

De Taalunie heeft samen met experts uit de zorg en het communicatievak een onderzoek gedaan naar begrijpelijke taal in de zorg. De aanpak en de conclusies staan in het rapport "Injectie voor taal". Hierin staat ook een stappenplan dat kan helpen bij het maken van zorgmateriaal in begrijpelijke taal.

Partner sinds:

2020

Website:

taalunie.org

Contactpersoon

Ulrike Burki

uburki@taalunie.org

06 46 83 16 37