Over AS Vitaal

AS Vitaal is gespecialiseerd in het trainen en implementeren van de methode Positieve Gezondheid gericht op het creëren van een betekenisvolle invulling van het (werkzame)leven.

Waar word je gelukkig van? Wat vind je belangrijk? Waar krijg je een schittering van in je ogen? Met onze veerkrachtsessies, workshops, trainingen en programma’s weten we hierdoor

de deelnemers veerkrachtiger en gezonder te krijgen. We willen hiermee een bijdrage leveren aan een gezonder Nederland.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

We willen een bijdrage leveren aan en gezonder Nederland en een betaalbare zorg voor in de toekomst. Dit doen we door onze deelnemers en organisaties kennis te laten maken en te trainingen op het gebied van het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Veerkracht en eigen regie verbeteren. Dit doen we voor zorgorganisatie, het onderwijs, binnen het sociale domein en binnen het bedrijfsleven. Een bijdrage leveren aan de preventieve kant van gezondheid. Het verbeteren van welbevinden en bewustwording.

  

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

 

  • Opzet van een Vitaliteitslab in Utrecht waarbij de deelnemers ervaren wat de verschillende dimensies zijn van Positieve Gezondheid. Door op een interactieve manier de 6 dimensies van gezondheid te ervaren wordt de veerkracht en eigen regie vergroot.
  • Samen met een start up willen we gezondheids-apps inzichtelijk krijgen voor de gebruikers. Dit doen we door de apps te testen op kwaliteit, veiligheid en effectiviteit. De deelnemers vullen een gezondheidsscan in. Op basis van de scan ontvangt hij een gepersonaliseerde match van 3 tot 5 apps die hem kunnen helpen bij zijn gezondheidssituatie (evt. in combinatie met reguliere 1e of 2e lijns zorg). Door dit systeem verbeteren we de inzet van digitale zorg en vergroten we het handelingsperspectief van de cliënt/patiënt.
  • AS Vitaal heeft verschillende werkvormen ontwikkeld om op een ontspannen en speelse manier gezondheid  te ervaren en het gesprek aan te gaan. Er zijn werkvormen ver verschillende doelgroepen van jong tot ouder. Door deze werkvormen wordt het bewustzijn op de eigen gezondheid vergroot. De eerste stap naar meer veerkracht en eigen regie.

Partner sinds:

2022

Website:

www.as-vitaal.nl

Contactpersoon

Alex Jansen

info@as-vitaal.nl

035-2031312

“Positieve gezondheid is een gedachtegoed van naar jezelf én naar anderen kijken die daadwerkelijk waarde en invloed heeft op iemands leven en functioneren. - Alex Jansen”