Over Zorganimaties

Zorganimaties maakt animatievideo’s die op een begrijpelijke en laagdrempelige manier medische informatie aan de patiënt overdragen, rekening houdend met eventuele beperkingen in gezondheidsvaardigheden, met als doel de efficiëntie in de zorg te verbeteren.

Zorganimaties maakt gebruik van een eenvoudig platform en een uniek kostenefficiënt productieproces waardoor het voor iedere zorginstelling of dienstverlener in de zorg mogelijk wordt gebruik te maken van animaties als medium voor informatieoverdracht.


Kijksluiter:

Kijksluiter is een bibliotheek van ongeveer 5.000 videoanimaties, waarin de belangrijkste informatie uit de  geneesmiddelenbijsluiter in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd aan een gebruiker. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.  Kijksluiter houdt rekening met beperkte gezondheidsvaardigheden door eenvoudig taalgebruik, herhaling, audiovisuele ondersteuning en door zeer beperkt gebruik te maken van geschreven tekst.

 

Kijksluiter bevat alleen informatie die voor een gebruiker relevant is: waarvoor wordt het geneesmiddel gebruikt, wat kan de gebruiker verwachten en waar moet men op letten. En dit alles gepersonaliseerd op geslacht, leeftijd en de indicatie waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven (indien bekend bij de gebruiker). Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Engels, Turks en Arabisch, en is beschikbaar met ondertiteling voor doven en slechthorenden.

 

Klik hier meer informatie over Kijksluiter.

 

Trombowijzer:

Mensen met een verhoogd risico op trombose moeten vaak chronisch tot zelfs levenslang antistollingsmiddelen gebruiken. Dit zijn serieuze medicijnen, waarvan het gebruik meerdere risico’s met zich meebrengt. Trombowijzer is een bibliotheek met animatievideo’s die antwoord geven op ruim 120 veel gestelde vragen over trombose, het gebruik van antistollingsmiddelen en de trombosedienst. Ook bevat de bibliotheek geanimeerde instructies voor zelfmeetapparaten en e-learning modules.

Klik hier meer informatie over Trombowijzer.

Contactpersoon

Rob Neeter

rob@zorganimaties.nl

085 782 7300

Bekijk meer van Zorganimaties

Kijksluiter

Zorganimaties