Over OMAZ

OMAZ laat de stem van oudere migranten horen. Oudere migranten zijn aan zet. OMAZ slaat een brug tussen generaties, beleidsmakers, wetenschappers én de praktijk. Waarbij er niet OVER maar MET de ouderen wordt gepraat.

OMAZ staat voor, ontmoeten, maken, agenderen/aanjagen en zien.
Ontmoeten, wij organiseren bijeenkomsten voor en door migranten ouderen.
Maken van verhalen, wij interviewen oudere migranten en delen hun verhalen.
Agenderen/aanjagen, wij agenderen hun uitdagingen en starten ludieke projecten waar mogelijk.
Zien, bij alles wat we doen zien we de migranten ouderen en zorgen we samen voor blije gezichten. Want lachen is gezond.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Wij merken in al onze ontmoetingen en gesprekken met oudere migranten dat ze vaak veel vragen over hun gezondheid hebben en de moeilijke toegang tot informatie (in eigen taal). Afhankelijk van waar een groep behoefte aan heeft nodigen wij professionals uit die deze informatie kunnen geven, in eigen taal of met behulp van een tolk. Ook betrekken wij de mantelzorgers hierbij. Als er informatie beschikbaar is in de diverse talen, dan delen wij deze actief onder de ouderen en hun mantelzorgers, zoals binnenkort over “praten over de dood” een project van Pharos.

 

Partner sinds:

2019

Website:

www.omaz.nu

Contactpersoon

Fatoş Ipek- Demir

info@omaz.nu

06 836 53 724

“Mijn missie is om de positie van migranten ouderen in Nederland te verbeteren door hun wensen en behoeften te laten horen en door fijne evenementen te organiseren waar zij behoefte aan hebben. Met als doel veel blije gezichten.”