Over Lectoraat De Gezonde Samenleving

Het Lectoraat De Gezonde Stad is onderdeel van het Kenniscentrum Gezondheid en Welzijn van de hogeschool Windesheim.  Binnen het lectoraat De Gezonde Stad wordt gewerkt aan het ontwikkelen en verspreiden van kennis ten aanzien van:

 

  • het verkleinen van gezondheidsverschillen
  • de preventie, zorg en epidemiologie van overgewicht en obesitas
  • het bevorderen van een gezonde leefstijl
  • het realiseren van een gezonde omgeving


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Het verkleinen van gezondheidsverschillen is voor het lectoraat een belangrijke pijler in haar werkzaamheden. In het onderzoek richt het lectoraat zich voornamelijk op mensen (jong en oud; intergenerationeel) uit de lagere sociaal economische klasse. Gezondheidsvaardigheden spelen hier een rol in. Het lectoraat wil een bijdrage leveren aan onderzoek en de verspreiding van kennis op dit terrein, o.a. als partner binnen de Alliantie Gezondheidsvaardigheden.

 

Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Het Lectoraat De Gezonde Stad levert een bijdrage door middel van afstudeeropdrachten, het verzorgen van onderwijs, het adviseren van opleidingen over gezondheidsvaardigheden in het curriculum, kennisverspreiding en het doen van onderzoek naar gezondheidsvaardigheden. Dit vanuit het perspectief van sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Ze werkt daarbij samen met partners in het werkveld.

 

Partner sinds:

2016

Website:

www.windesheim.nl/

Contactpersoon

Natascha Notten

m.notten@windesheim.nl

088 – 4698 554