Over Esther Kok:

Ik ben Masterstudent Health Education and Promotion aan de Universiteit van Maastricht. Mijn verwachte afstudeerdatum is juli 2018. Ik woon in Den Haag, waar ik op dit moment ook mijn afstudeeronderzoek uitvoer.


Doelstellingen op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Mijn onderzoek is gericht op zorgverleners binnen de geboortezorg: verloskundigen, kraamverzorgenden en jeugdverpleegkundigen. Door middel van semi-gestructureerde interviews probeer ik inzicht te krijgen in hoe deze groep gezondheidsvaardigheden definieert, hoe ze om gaan met cliënten met beperkte gezondheidsvaardigheden en welke uitdagingen ze daarin ervaren. Daarnaast leg ik ze hulpmiddelen voor die de communicatie met cliënten met beperkte gezondheidsvaardigheden kan verbeteren en stel ik vragen over belemmerende en bevorderende factoren die het gebruik van deze hulpmiddelen kunnen beïnvloeden.


Initiatieven op het gebied van gezondheidsvaardigheden

Door middel van mijn onderzoek creëer ik meer bewustzijn over het thema gezondheidsvaardigheden bij zorgverleners in de geboortezorg.

De plannen voor na mijn afstuderen zijn op dit moment nog onduidelijk. Indien mogelijk zou ik me graag verder willen verdiepen in de thema's van gezondheidsvaardigheden, (geboorte)zorg en communicatie, door middel van een PhD-traject of werkplek. Contactpersoon

Esther Kok

esther.ngozi.kok@gmail.com