ZANGG van start; project van Academie Verloskunde Maastricht

Categorie: Partners

Zorg AfstemmeN op Gezondheidsvaardigheden in de Geboortezorg (ZANGG)

 
Vanuit het lectoraat Midwifery Science van partner de Academie Verloskunde Maastricht is er het onderzoeksproject Zorg AfstemmeN op Gezondheidsvaardigheden in de Geboortezorg (ZANGG) gestart. Hierin gaat het lectoraat samen met geboortezorgprofessionals en (kennis)partners aan de slag om de zorg voor ouders met beperkte gezondheidsvaardigheden nóg beter af te stemmen op hun behoeften.

 


Onderzoeksproject ZANGG vanuit het lectoraat Midwifery Science van de Academie Verloskunde Maastricht

Het onderzoeksproject ZANGG loopt van januari 2022 tot januari 2024. De doelen van het ZANGG-project zijn:

1) het doorontwikkelen, verspreiden en evalueren van deze gesprekstool “In gesprek met het gezin”
2) het verzamelen en evalueren van geschikte werkwijzen om in de dagelijkse zorg beter af te stemmen op ouders met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Aan het einde van het project zal een gevalideerde gesprekstool ontwikkeld zijn waarmee geboortezorgverleners ouders met beperkte gezondheidsvaardigheden beter in beeld krijgen. Verder zullen er evidence-based werkwijzen ontwikkeld zijn om de geboortezorgverlening af te stemmen op deze ouders. Hiermee kunnen zorgverleners zorg-op-maat leveren aan ouders met beperkte gezondheidsvaardigheden, met als beoogd resultaat betere uitkomsten voor moeder en kind.

Vind meer informatie over het project via: ZANGG: Zorg Afstemmen op Gezondheidsvaardigheden in de Geboortezorg (av-m.nl)

 

Bekijk meer

Verslag | Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden 9 april 2024

Nieuwe e-learning: het thema gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten in je organisatie

21 mei 2024 | Taalunie Heerlijk Duidelijkdag