15 november 2022 | Praktijkcheck: hoe begrijpelijk is jouw organisatie of praktijk?

Categorie: Agenda

Deze webinar heeft plaatsgevonden. Lees onze korte terugblik.

 


Webinar: praktijkcheck, hoe begrijpelijk is jouw organisatie of praktijk?

Hoe toegankelijk is jouw praktijk? Door samen met een taalambassadeur naar je praktijk te kijken, leer je waar je kan werken aan toegankelijk. Of dit nu gaat over een fysieke praktijk of bijvoorbeeld een website. 

 

Tijdens dit webinar delen we kennis vanuit diverse perspectieven. Maak kennis met een taalambassadeur van Stichting ABC die deze praktijkchecks uitvoert. En maak kennis met GGD Amsterdam (Centrum voor Seksuele Gezondheid Amsterdam, CSGA), zij lieten een praktijkcheck uitvoeren en zijn nu aan de slag met de adviezen. Dit webinar wordt gehost door Coryke van Vulpen. Zij is
coördinator van onze alliantie en daarnaast werkzaam bij Pharos. Zij voert onder andere deze praktijkchecks uit. 

 

Wat is een praktijkcheck? 

Bij een praktijkcheck krijg je bezoek van een ervaringsdeskundige, bijvoorbeeld een taalambassadeur van Stichting ABC of Stichting Lezen en Schrijven. Hierdoor ervaar je door de ogen van iemand die moeite heeft met lezen, schrijven en computers welke zaken eventueel niet begrijpelijk zijn en krijg je feedback en tips om het beter te doen. Dit kan gaan om de toegankelijkheid in het gebouw, zoals de bewegwijzering en informatie bij de balie of wachtruimte. Daarnaast kun je hiermee kijken naar de toegankelijkheid via de website of telefoon. Hoe gemakkelijk werkt het bijvoorbeeld om een (online) afspraak te maken?


Voorbeelden uit de praktijk

Tijdens het webinar hoor je meer over de aanpak van een praktijkcheck, en wat dit zoal oplevert. Dit is één van de manieren om samen te werken met je doelgroep. Tijdens het webinar komt ook aan bod welke manieren er nog meer zijn, en hierin horen we ook graag welke ervaringen of suggesties jullie als deelnemers hebben.

 

Praktische informatie:

Datum: 15 november
Tijden: inloop 10:20
Start: 10.30-11.30
De webinar is kosteloos bij te wonen. Je bent ook welkom als je (nog) geen partner bent van de alliantie. 
Aanmelden is verplicht, ga naar: aanmelden.


Over de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

De Alliantie Gezondheidsvaardigheden is een netwerk waarin uiteenlopende organisaties kennis delen over hoe zij rekening houden met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Er zijn inmiddels 120 partners aangesloten. Denk aan kenniscentra, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten, patiëntenverenigingen, beroepsorganisaties en ontwerpers. In onderstaande video leggen we kort uit wie wij zijn en wat we doen:

 

 

Bekijk meer

Proefschrift: Towards tailored medication self-management

Nieuw op onze website: voorjaar 2023

27 juni 2023 | Congres ‘Van zorg naar bewegen’