6 december 2018: Geletterd > Gezondheidsvaardig > Gezond (3xG)

Categorie: Agenda Publicatiedatum: 16/10/2018

In het kort:

| 6 december 2018

| 13.30 – 16.30

| Aansluitend: netwerkborrel

| De Haagse Hogeschool, Den Haag

Download het volledige programma of meld je aan

 


Programma

We beginnen met een plenaire start. Hierin staat de vraag centraal: hoe kun je aandacht voor gezondheidsvaardigheden krijgen binnen jouw organisatie?
Daarna heb je de mogelijkheid om verschillende workshops bij te wonen. Thema’s zullen oa zijn: ‘Voel je goed’, wetenschappelijk onderzoek, keurmerk voor apothekers, ondersteuningsaanbod voor ziekenhuizen, de terugvraagmethode en een bioscoopsessie met ‘gezondheidsvaardige video’s’. Uiteraard is er de gelegenheid om te netwerken.

Download het volledige programma of bekijk de workshops.

Aanmelden

www.gezondheidsvaardigheden.nl/aanmelden-netwerkbijeenkomst
Aanmelden is mogelijk tot 26 november.

Achtergrond

Eén op de drie volwassenen in Nederland heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Zij hebben moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg. Geletterdheid speelt een belangrijke rol binnen gezondheidsvaardigheden.
Beperkte gezondheidsvaardigheden hangen samen met slechtere gezondheidsuitkomsten: een minder goede gezondheid en een grotere kans op vroegtijdig overlijden.
Tijdens deze netwerkbijeenkomst komen we samen om te werken aan de oplossing van dit probleem. Deze oplossing komt van twee kanten: het verbeteren van gezondheidsvaardigheden én het toegankelijker en eenvoudiger maken van zorg en gezondheidsinformatie.

Bekijk meer

13 oktober 2021 | Webinar: Minder gezondheidsverschillen door eHealth

11 november 2021 | Netwerkbijeenkomst: gezondheidsvaardigheden en misinformatie

4 oktober 2021 | Terugvraagdag